Arkadiusz Rudolf over kansen bij E&A

Wanneer ze bij E&A zien dat je iets heel erg goed kan, geloven ze in je talent en bieden ze je hele mooie kansen.
Hoe is het om van je passie je werk te maken? Dat weet Arkadiusz Rudolf, ook wel Arek, als geen ander. Hij kwam in november 2021 bij E&A werken, eerst als medewerker binnendienst op de afdeling E&A Wonen. Daar werd hem gevraagd om collega’s meer betrokken te maken bij de flexkrachten. Dat deed hij door content te maken over de woonlocaties en dat te delen met andere werknemers.

Zeg Arek, waarom ben je voor E&A komen werken?

‘Nou, een goede vriend werkte al voor E&A en sprak daar heel enthousiast over. Ook van andere mensen hoorde ik alleen maar positieve verhalen. Tijdens mijn sollicitatiegesprek voelde ik direct een klik. Dat was gelukkig wederzijds en ik kon aan de slag als medewerker binnendienst voor de afdeling E&A Wonen. Daar begon ik met het delen van verhalen en foto’s om collega’s een inkijkje te geven in de woonlocaties van onze flexkrachten. Dat viel in de smaak en ik werd gevraagd om content te maken voor de nieuwe app die we aan het ontwikkelen waren. Zo ontstond in november 2022 mijn huidige functie als contentmedewerker.’

En wat doe je precies in je rol als contentmedewerker bij E&A?

‘Mijn werk bestaat uit het maken en delen van content. Shorts opnemen voor YouTube, foto’s maken, Instagram Reels delen, video’s monteren – ik doe het allemaal. Verder ben ik bezig met de ontwikkeling van een app voor flexkrachten. Dat wordt één centrale plek waar je alles kunt vinden: over de woonlocatie, werkgever, dresscode, planning en ook waar je bijvoorbeeld een vraag kunt stellen of een reparatieverzoek kunt indienen. En we laten ook zien wat er allemaal te doen is in de omgeving, denk aan fietsroutes, festivals, musea en andere tips.

Als we vragen naar een typische werkdag, lacht Arek: ‘Die bestaat niet. Nee, het klinkt misschien cliché, maar elke dag is anders. De ene dag krijg ik een telefoontje van een klant dat we een video mogen maken en ga ik daar meteen op af. De andere dag besteed ik de hele dag aan het editen van video’s. De grotere projecten plan ik wel van tevoren in, dat is wel zo handig als we bijvoorbeeld gaan dronen. Maar verder is het altijd weer een verrassing.’ Dat is iets wat Arek ook belangrijk vindt. ‘Ik ben spontaan in mijn privéleven, maar ook op mijn werk. Zo kom ik het beste tot uiting. Het past bij mij.’

Wat vind je bijzonder aan het werken bij E&A?

‘Dat ik eindelijk kan zeggen dat ik doe wat ik leuk vind en dat mijn werk daarom niet als werk voelt. Daar komt bij dat mensen de meerwaarde van mijn werk inzien en ik veel vertrouwen en vrijheid krijg. Ik ontwikkel mezelf iedere dag. Zo heb ik via E&A een cursus montage en filmen gevolgd. En met elke film die ik maak, word ik beter.’ Als we vragen op welke specifieke ontwikkeling Arek het meest trots is, zegt hij: ‘met stip op één: dat ik helemaal zelf een productie kan maken. Van begin tot eind. Ik bedenk het, regel het contact, monteer het en deel het daarna via het juiste kanaal.’

Vertel, wat doe jij om het ‘Thuis-gevoel’ over te brengen op flexkrachten?

‘Laten zien hoe leuk het is om in Nederland te wonen!’ zegt Arek
enthousiast. ‘Met mijn werk wil ik laten zien je wat kunt verwachten als je voor E&A hier komt werken. Maar vooral ook dat het meer is dan alleen werken en slapen. Dat probeer ik met alles wat ik deel te laten zien.
En ik hoop dat flexkrachten zich daardoor meer thuis gaan voelen.’

Waarom Arek dat belangrijk vindt, heeft ook een persoonlijke reden. Arek vertelt: ‘Mijn vader is zelf jaren geleden als Poolse arbeidsmigrant naar Nederland gekomen. Toen was het allemaal nog niet zo goed geregeld als nu bij E&A. Daarom wil ik graag dat het voor de mensen die hier nu komen, beter is. Dat ze minder zorgen hebben en herinneringen maken voor het leven.’

Andere berichten

In gesprek met Willow Egan

Vestigingsmanager in Veenendaal
Willow Egan werkt als vestigingsmanager voor E&A uitzendbureau in Veenendaal. Als zoon van een arbeidsmigrant (hij is half Iers) wilde hij graag een bijdrage leveren aan een mooier leven voor arbeidsmigranten. Hij is van mening dat mensen pas goed kunnen functioneren, als er goed voor ze wordt gezorgd. Daar zet hij zich elke dag weer hard voor in.

Ad Kreemers over werkgeluk

‘Het doet me goed dat ik bijdraag aan het wooncomfort van de internationale flexkrachten’
Ad Kreemers is sinds augustus 2021 werkzaam bij E&A als operationeel medewerker. Flexkrachten zien hem vooral als mobiele huismeester. Als woningcontroleur bezoekt hij talloze kleine locaties, tussen Rotterdam en Kranenburg (DE). Al vanaf de oprichting van E&A uitzendbureau staat werkgeluk van alle werknemers hoog in het vaandel. Daarom liepen we een dag mee met Ad om te ervaren wat hij zoal doet en waar hij zijn werkgeluk uit haalt.

Direct contact