E&A's Benefits

Samen bereiken we meer!

Houd jij van hard werken in een gemoedelijke sfeer?

Dan vind je bij ons plezier, trots en goede, betrouwbare arbeidsvoorwaarden.

Goede pensioenregeling

Wij bieden onze medewerkers een pensioenregeling van ASR. Met deze regeling ervaar je een stuk zekerheid en flexibiliteit. Je kan zelf het risico kiezen en (extra)sparen via je pensioenregeling is fiscaal aantrekkelijk.

Doorgroeimogelijkheden

Bij E&A kan je in elke functie doorgroeien en jezelf blijven ontwikkelen. Voor aankomend Vestigingsmanagers hebben we zelfs een traineeship. Wat wil jij bereiken?

Benefit Budget: in te zetten naar jouw wensen

Je krijgt een persoonlijk budget wat bestaat uit ruim 10% van je bruto salaris. Voeg jij het bedrag toe aan je salaris, koop je extra verlofdagen bij of wil je genieten van grote kortingen bij aanschaf van een cadeaubon, sportabonnement of een weekendje weg? Aan jou de keuze!

Een goede werk/privébalans

Als de functie het toelaat is bij een fulltime baan (32 of 40 uur) één dag per week thuiswerken mogelijk en bij een parttime baan is dit eens per twee weken. Deze flexibiliteit draagt bij aan een goede werk-privébalans.

Leuke personeelsuitjes en borrels

Ondanks de vestigingen door het hele land vinden we het belangrijk om met elkaar te blijven proosten. Naast de jaarlijkse kerst- en zomerborrel pakken wij ook elke kans aan om onze medewerkers te feliciteren bij verjaardagen, huwelijken of jubilea met een persoonlijke kaart en een bos bloemen.

Vierdaags onboarding programma

De eerste week bij je nieuwe werkgever levert veel nieuwe vragen op. Daarom biedt E&A je een vierdaags onboarding programma aan. Zo leer je alle ins en outs, computersystemen en collega’s kennen en kan je met een goed gevoel direct aan de slag.

Studiebudget

Bij E&A bieden wij je een studiebudget aan van € 500 per jaar. Met dit budget kan jij je optimaal ontwikkelen binnen je functie. Volg jouw studie naar keuze bij een in Nederland erkende opleider. Waarin wil jij uitblinken?

Bonus

Goede samenwerking moet beloond worden, vinden wij. Je kan daarom een kwartaalijkse bonus verdienen als je met je team de doelstellingen haalt. Zie het als een blijk van waardering!

Winstdeling

We zijn trots op onze successen en dat delen we graag met onze medewerkers. Als onze organisatie winstgevend is, ontvang je daarom 2% van je jaarsalaris extra.   

Direct contact