Justyna Potempa over haar groeipad

‘Dankzij mijn achtergrond kan ik me goed inleven in beide kanten van het verhaal’
Hoe is het om van Polen naar Nederland te komen en door te groeien van flexkracht naar relatiemanager? Justyna Potempa vertelt over hoe ze is doorgegroeid binnen E&A. Met de juiste toewijding en ondersteuning heeft ze een indrukwekkend groeipad binnen E&A bewandeld. Benieuwd naar alle stappen zie gemaakt heeft en de lessen die ze onderweg leerde? Lees haar inspirerende verhaal hier.

Voor de liefde naar Nederland komen en uiteindelijk doorgroeien naar je droombaan – Justyna Potempa vertelt over haar groeipad bij E&A. 

Justyna is in 2005 naar Nederland gekomen. Haar man – ontmoet in haar thuisland Polen – werkte hier al een paar jaar. Wat begon als een lange afstandsrelatie, resulteerde in haar beslissing om ook naar Nederland te verhuizen. Dat besluit was niet per se makkelijk, herinnert Justyna zich: ‘Na mijn studie had ik de optie om Cartografie te gaan studeren aan de universiteit en hem slechts eens per kwartaal te zien, of naar Nederland te komen en hier te werken. Ik koos voor het laatste, wat ook betekende dat we moesten trouwen voor een visum.’ Het was een sprong in het diepe die (spoiler!) goed heeft uitgepakt.

De start van haar professionele pad

Haar carrière in Nederland begon bij E&A als flexkracht. ‘Ik begon bij Campina, waar ik kaas inpakte in dozen,’ blikt Justyna terug. ‘Maar ik wilde meer, dus ik sprak hierover met mijn coördinator. Een paar weken later begon ik ook via E&A in het weekend bij Albert Heijn te werken om wat extra geld te verdienen. Dat beviel zo goed dat ik vroeg om daar fulltime te mogen werken.’ Die kans kreeg ze. Sterker nog, na een periode in het magazijn te hebben gewerkt, klom Justyna op tot coördinator. ‘In die rol was het belangrijk om Nederlands te spreken. Daarom bood E&A mij de kans om een taalcursus te volgen.’

De taal leren

‘Na die cursus besloten mijn collega’s alleen nog maar Nederlands te spreken om me te helpen. Stap voor stap verbeterde mijn taalvaardigheid.’ Naast haar werk was het leren van de taal ook belangrijk voor haar persoonlijke leven. ‘We kregen in die tijd een kindje, en het was fijn om samen een boekje te lezen en op school in het Nederlands te kunnen communiceren. Maar ook voor officiële zaken zoals gemeentebezoeken of het begrijpen van brieven, was het handig om zelfstandig te zijn.’

Blijven in Nederland

Oorspronkelijk was het plan voor Justyna en haar man om na een paar jaar terug te keren naar Polen, maar het leven nam een andere wending. ‘We wilden meer stabiliteit in ons leven. Bovendien was de situatie in Polen op dat moment niet ideaal. En we voelden ons hier gewoon heel goed, de omgeving, de mensen, ons werk, eigenlijk alles. Dus besloten we hier te blijven en ons leven hier op te bouwen. We kochten hier zelfs een huis.’

Van coördinator naar administratief medewerker

Als coördinator hield Justyna in de gaten of alles goed verliep, signaleerde problemen en sprak met medewerkers indien nodig. Maar Justyna is leergierig van aard en wilde blijven groeien. ‘Op een gegeven moment gaf ik aan dat ik wilde doorgroeien en wat administratieve taken wilde oppakken. Dat was mogelijk. Zo begon ik met de planning, de instroom van nieuwe medewerkers en het opvangen van piekmomenten. Ik volgde via E&A een cursus over de cao om volledig op de hoogte te zijn.’ Op dat moment realiseerde ze zich hoe ver ze was gekomen. ‘Toen ik als flexkracht in het magazijn begon, keek ik soms naar de kantoormedewerkers en dacht: zij hebben een geweldige baan, daar kan ik alleen maar van dromen. Maar jaren later ben ik zelf een van hen, als administratief medewerker.’

Het begin bij E&A Ringbaan-Noord

In 2020 kreeg Justyna de mogelijkheid om bij E&A Ringbaan-Noord te komen werken. Dezelfde functie, maar dan intern. ‘Na zo’n lange tijd bij E&A Albert Heijn te hebben gewerkt, was het afscheid voor mij moeilijk. Maar ik kwam terecht bij de E&A-Vestiging op Ringbaan-Noord en dat voelde gelukkig meteen goed. Dat komt mede dankzij de positieve werksfeer en doordat E&A echt een beetje als familie voelt.’

Op weg naar groei

Maar we zijn er nog niet, want Justyna’s ambitie liet haar niet met rust. Het begon weer te kriebelen. ‘Na een aantal jaar in dezelfde functie, voelde ik dat ik meer wilde. Eind 2022 begon ik daarom met een Persoonlijk Ontwikkel Plan (POP). Nooit eerder heb ik zo’n plan geschreven. Dat was nieuw voor mij, maar daarom was ik trots dat ik dat toch maar deed. Het eindigde met een presentatie en daarmee was mijn promotie tot Relatiemanager officieel.’

Haar huidige rol

Als Relatiemanager is Justyna het vaste aanspreekpunt voor haar klanten en flexkrachten. Haar werk speelt zich niet alleen af op kantoor; ze gaat ook regelmatig de deur uit. ‘De afwisseling in mijn werk vind ik prettig. Ik zit niet de hele dag achter een scherm, maar bezoek ook geregeld klanten om te bespreken wat er speelt. Mijn doel is om ervoor te zorgen dat zowel de klanten als de flexkrachten tevreden zijn.’ Omdat ze zelf ooit begon als flexkracht, komt dat haar werk ten goede. ‘Dankzij mijn achtergrond kan ik me goed inleven in beide kanten van het verhaal en iedereen zo goed mogelijk op weg helpen,’ legt Justyna uit.

Waarom E&A?

Wat werken bij E&A voor Justyna bijzonder maakt, is toch wel het begrip. ‘Ik ben moeder van drie kinderen en heb hier geen familie. Dat was niet altijd makkelijk te combineren met de werktijden. Maar E&A begreep mijn situatie volledig en bood mogelijkheden. Dat wederzijdse begrip en vertrouwen is voor mij heel belangrijk.’

Blijven ontwikkelen

Aan haar groeipad te zien, wilde Justyna altijd meer. Stapje voor stapje. Maar op de vraag of ze nu helemaal tevreden is met haar huidige positie, antwoordt Justyna bevestigend. ‘Ik zit zeker op mijn plek en leer nog elke dag. E&A stimuleert mijn ontwikkeling met cursussen, feedback en andere mogelijkheden. Binnenkort staat er bijvoorbeeld weer een training gepland voor alle relatiemanagers.’ Na al die jaren van groei en ontwikkeling heeft Justyna ook nog één gouden advies voor anderen die willen groeien: ‘Vertrouw op jezelf. Zeg tegen jezelf dat je het kunt en blijf dromen.’

De juiste keuze?

Tot slot, heeft Justyna achteraf spijt van haar beslissing om naar Nederland te komen? Absoluut niet. ‘Ik kan met volle overtuiging zeggen dat ik de juiste keuze heb gemaakt en ik ben trots op alle stappen die ik gemaakt heb. Sterker nog, ik houd van de Nederlandse mentaliteit en vind dat mijn persoonlijkheid hier beter tot uiting komt. Natuurlijk ga ik af en toe graag naar Polen om familie op te zoeken, maar ik ben blij dat we hier ons leven hebben opgebouwd.’

Andere berichten

Ad Kreemers over werkgeluk

‘Het doet me goed dat ik bijdraag aan het wooncomfort van de internationale flexkrachten’
Ad Kreemers is sinds augustus 2021 werkzaam bij E&A als operationeel medewerker. Flexkrachten zien hem vooral als mobiele huismeester. Als woningcontroleur bezoekt hij talloze kleine locaties, tussen Rotterdam en Kranenburg (DE). Al vanaf de oprichting van E&A uitzendbureau staat werkgeluk van alle werknemers hoog in het vaandel. Daarom liepen we een dag mee met Ad om te ervaren wat hij zoal doet en waar hij zijn werkgeluk uit haalt.

Zo ondersteunen wij de flexkracht

Maak kennis met Fouad. ‘Als mensen blij zijn met hun woning, hebben we het goed gedaan.’
Fouad is sinds 2019 werkzaam bij de technische dienst van E&A in Tilburg en omstreken. Als medewerker van de technische dienst vindt Fouad het belangrijk dat de bewoners van de woonlocaties niets tekortkomen. Lees hier hoe Fouad terecht kwam bij E&A en hoe hij verder doorgroeit binnen de technische dienst.

Direct contact